SLL:n vastaus pääkirjoitukseen

SLL:n erityisasiantuntija Tapani Veistola vastasi sähköpostilla pääkirjoitukseen:

Vuosi Sulkavagaten jälkeen – miksi SLL on vielä sängyssä vihaajien kanssa?

Aloitteet koirasusien kieltämiseksi eivät ole mitään uutta maailman susivihamielisimmässä maassa. Metsästäjien ja muiden susivihaajien rutiininomaisesti toistamien lausuntojen lisäksi Kennelliitto julkaisi äskettäin oman lausuntonsa, jossa se kuvaa koirasusia haitalliseksi vieraslajiksi ja kannattaa niiden kieltämistä. Äskettäin uusi, yllättävä pelaaja ilmestyi kentälle: Suomen Luonnonsuojeluliitto.

Propagandaa, propagandaa, propagandaa

Lehdistöllä on suuri rooli suomalaisessa susikonfliktissa. Erityisesti pienillä paikallislehdillä, jotka usein hieman "tulkitsevat" susiin liittyviä tarinoita, on suuri vaikutus.

Poikkeusluvat suden tappamiseen 2013

Tammikuu on aina hyvä aika tehdä statistiikat menneelle vuodelle. Otin tehtäväkseni arvioida susien metsästyslupien lukumäärät koko maassamme vuonna 2013.

Miksei eläinsuojeluaktivismi toimi

Kirjoitin hiljattain artikkelin Suomen ”susiongelmasta” (linkki). Nykyisen tilanteen kutsuminen ongelmaksi on lievästi sanottuna vähättelyä. Susivihaajien ja eläintensuojelijoiden välillä käydään suoranaista sotaa. Tilanne on erittäin kärjistynyt sekä räjähdysaltis – jopa niin räjähdysaltis, että jopa omienkin joukkojen sisällä esiintyy uhkailua. On esimerkkitapauksia, joissa militantimmat eläintensuojelijat ovat uhkailleet maltillisempia suojelijoita.

Mutta miten tähän tilanteeseen päädyttiin?