Laura Tamminen

Kolumnisti

Olen vuonna 1989 syntynyt nainen Lopelta keskeltä peltoa ja metsää. Asun tontillani lukuisten koirasusien ja perheeni kanssa, perheeseeni kuuluu avomies, yksi oma lasta ja kolme lainattua joka toinen viikonloppu. Koirasudet ovat elämäntapani ja sudet intohimoni. Rakastan luontoa ja arvostan jokaista sinne kuuluvaa lajia. Koirasudet toivat minut lähimmäksi alkukantaisuutta, lajia jota arvostan ja jumaloin. Koirausuden alkukanta ja eläimen elekieli tekivät minuun lähtemättömän vaikutuksen, puhun hyvää "koiraa" mutta koirasutta vieläkin paremmin. Olen ammatiltani koirankouluttaja ja pidän koirien sijaiskotia ja hoitolaa. Vapaa-ajallani olen koirieni kanssa milloin mitäkin touhuamassa. Tällä koiramäärällä vapaa-ajanvietto ongelmia ei ole.

Ensimmäisen koirasuteni sain asuessani kaupungissa vuonna 2009, koirasusi oli matala prosenttinen Jallu, tullessaan minulle Jallu oli 4 vuotias. Koirasusia olen omistanut pitkään ja kasvatustyöni sai alkunsa vuonna 2013 syntyneestä pentueesta. Kasvatan koirasusia tavoitteellisesti pyrkimällä tiettyyn päämäärään.Päämääräni on susimaisen kaunis eläin koiran käyttöominaisuuksilla, en kuitenkaan toivo paimenta vaan säänkestävän monipuolisen koiran, joka on kaunis, liikkuu sulavasti ja on rakenteeltaan terve ja joustava.

Sudet ovat kiinnostaneet minua lapsesta asti, olen ollut se tyttö siellä eläinpuistossa joka isän huomaamatta laittoi käden verkosta sisään ja rapsutteli susia salaa. Isäni ei arvostanut tuota kovin paljon silloin, siitä kaikki varmaan aikanaan lähti. Olen samoillut metsässä koko pienen ikäni, vanhemmiten metsässä oleilu on vähentynyt huomattavasti, mutta onneksi omat koirani auttavat tarpeen yli pääsemiseen hyvällä lenkkiseuralla lähimaastoissa. Harrastuksiini kuuluu, ratsastus ja koirat kaikkine ominaisuuksineen, koulutuksesta muihin harrastuksiin. Talvisin olisi tarkoitus jossain vaiheessa saada toimiva tiimi veto hommiin aikaiseksi. Näillä höpinöillä toivotan kaikille mukavia lukuhetkiä kirjoituksieni parissa.

Terveisin

My Wolfdogs kennel

Laura Tamminen