SLL:n erityisasiantuntija Tapani Veistola vastasi sähköpostilla pääkirjoitukseen:

  • SLL ei ole mukana eläinsuojelulain valmisteluryhmissä (vaikka olisimme niihin luonnonvaraisten eläinten takia halunneetkin).
  • Toimistollamme ei ole havaittu eroaaltoja tämän eikä minkään muunkaan asian takia: yksittäisiä jäseniä tulee ja menee koko ajan, kuten kaikissa muissakin järjestöissä.
  • Koirasusiasialla on yhtymäkohtia eläinsuojelusäädösten lisäksi myös Kansalliseen vieraslajistrategiaan (luku 14.3) sekä siitä on osin myös vieraslajilaissa ja -asetuksessa. Lisäksi asiaa on käsitelty kansallisessa suden hoitosuunnitelmassa (luvut 7.3 ja 7.4).
  • Mutta lopuksi käsi sydämelle: Jos joku haluaa suojella sutta, miksi pitää itsekään rotua, joihin susi voisi helpoiten risteytyä?
Stefan Gofferje
Kirjoittaja: Stefan GofferjeSähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Päätoimittaja
Stefanilla on yli 30 vuoden kokemus susista yksityistutkijana ja luonnonkuvaajana sekä luonnossa että tarhattuina. Lisäksi hän omaa yli 20 vuotta kokemusta koirankoulutuksesta ja hän on toiminut koirankouluttajana ja koiraohjaajana turvallisuusalalla Saksassa. Stefan omistaa kaksi sekarotuista koirasutta, jotka hän adoptoi sijaiskodista.

Lisätietoa Stefanistä