Wisconsin Yliopiston tutkimuksen[1] mukaan susien metsästäminen ei lisää suurpetojen suvaitsemista.

Tutkimusryhmän yhteenveto[2]

"Wisconsinissa tehtiin sarja muutoksia susipolitiikkaan ja susien kannanhoitoon, mukaan lukien suden poistaminen uhanalaisista lajeista vuonna 2012 ja pian sen jälkeen hyväksyttiin Wisconsinin ensimmäinen laillinen sudenmetsästyskausi. Kohderyhmän keskustelut ja anonyymi kysely ennen ja jälkeen e.m. muutoksia, paljasti että enemmistöllä oli susia kohtaan negatiivisia asenteita jotka eivät häviä susien metsästämisen myötä.

Tutkijat päättelevät että tappamalla toteutetut torjuntatoimet, kuten hallituksen määräämä susien vähentäminen tai säännelty metsästys, voi olla tehoton tapa lisätä suvaitsevaisuutta susia kohtaan lyhyellä aikavälillä. Havainnot voivat olla arvokasta tietoa tulevien toimien suhteen joiden tarkoituksena on lisätä suvaitsevaisuutta susia ja muita kiistanalaisia lajeja kohtaan."

Hiljattain pidetyssä kansainvälisessä susikonferenssissa Saksassa, professori Adrian Treves Carnivore Coexistence Lab'ista, Wisconsin-Madisonin Yliopistosta, totesi lisäksi[3]

"Susia kohtaan suvaitsemattomat ihmiset voivat olla vähemmän vihaisia viranomaisille, jos susia metsästetään - mutta suvaitsevaisuus itse susia kohtaan ei lievene Montanan susien ampumisella"

ja että tieteelliset tutkimukset ja perusteellisen tiedon levittäminen ovat osoittautuneet paljon tehokkaammaksi tavaksi lisätä susien hyväksymistä.

Myös Saksin ympäristöministeriö, kun sitä on pyydetty sallimaan suden metsästys salametsästyksen vähentämiseksi, on julkisesti todennut[4], tämä olisi sama kuin "varkauksien laillistaminen lopettaisi laittomat varkaudet".

Nämä tulokset ovat vahvasti ristiriidassa tohtori Mari Pohja-Mykrän ehdotuksen kanssa, jonka perusteella Suomen hallitus salli susien metsästyksen "nostaakseen hyväksyntää susia kohtaan".


  1. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0006320714004959
  2. http://nelson.wisc.edu/news/story.php?story=2284
  3. http://www.nabu.de/wolfskonferenz
  4. http://www.sz-online.de/nachrichten/wolfskiller-schlugen-wieder-zu-3159555.html

Uutinen

puuttuu?

 

Klikkaa ja lähetä

meille uutisvinki!