(Hannover) Ala-Saksin ympäristöministeriö ilmoitti, että se on määrännyt pyydystettäväksi suden MT-6, lempinimeltään "Kurti".

Viime kuukausina "Kurti" on toistuvasti saalistanut karjaa ja lähestynyt ihmisiä, osoittamatta kuitenkaan näitä kohtaan aggressiivisuutta. Maaliskuussa Swedish Wildlife Damage Centre:n asiantuntija Jens Karlsson koitti karkottaa sutta ja opettaa tätä pitämään etäisyyttä ihmisiin. Karlsson raportoi muutaman viikon jälkeen, ettei suden käyttäytymisessä ollut havaittavissa mitään epänormaalia.

Kun Kurti viime sunnuntaina lähestyi jälleen ihmisiä ja päätyi tappeluun hihnassa olevan koiran kanssa, päätti ympäristöministeri Stefan Wenzel määrätä suden pyydystettäväksi. Susi otetaan kiinni elävänä ja siirretään villieläinten suojelualueelle seurantaan. Mikäli sitä ei saada pitämään etäisyyttä ihmisiin sen kohtalona on eutanasia.

Susilauman "Tyttö ja Sudet 2" -elokuvan haastattelussa Ala-Saksin metsästäjäliiton susiasiantuntija tohtori Britta Habbe kertoi, että koska susi on saksassa tiukasti suojeltu niitä voidaan poistaa ainoastaan silloin kun ne ovat välittömästi vaaraksi ihmisille ja osoittavat suoraan aggressiivista käyttäytymistä. Saman dokumentin haastattelussa ministeri Wenzel kertoi Saksan käytännön olevan EU:n luontodirektiivin mukainen ja sen pitäisi olla sama kaikissa Euroopan maissa.

Susi on virallisesti palautunut Saksaan vuonna 2000. Tällä hetkellä tiheään asutussa maassa on n. 350 suden populaatio. Kohtaamiset ihmisten ja suden välillä eivät ole harvinaisia etenkään keväisin. Kohtaamisiin ei ole liittynyt konfliktia. Vuoden 2014:n kyselytutkimusten mukaan 70% saksalaisista on tyytyväisiä suden paluuseen. Vuonna 2015 luku oli 80%.


27.04.2016, 20:03

Ala-Saksin ympäristöministeriö tiedottaa, että "Kurtia" ei toimiteta suojelualueelle. Kiinniottamisen jälkeen eläin lopetetaan.


28.04.2016, 10:25

Ala-Saksin ympäristöministeriö tiedottaa, että "Kurti" on kuollut. Eläin lopetettiin keskiviikon illalla.


Uutinen

puuttuu?

 

Klikkaa ja lähetä

meille uutisvinki!